Սննդի վրա գումար խնայելու համար պլանավորեք ձեր կերակուրները և կազմեք գնումների ցուցակ, ավելի հաճախ եփեք տանը և գնեք մեծ քանակությամբ: Լրացուցիչ ռազմավարություններից են գնումների զեղչերը, կտրոնների օգտագործումը, խանութների ապրանքանիշերի ընտրությունը և սննդի վատնումների կրճատումը:
Մինչև գնումներ կատարելը
Պլանավորեք ձեր կերակուրները. Ստեղծեք շաբաթական սննդակարգ՝ ճշգրիտ իմանալու համար, թե ինչ պետք է գնեք, ինչը կանխում է իմպուլսիվ գնումները և չափից շատ ծախսերը:
Կազմեք ցուցակ. Խիստ գնումների ցուցակը կօգնի ձեզ հետևել ձեր ծրագրին և խուսափել ավելորդ ապրանքներ գնելուց:
Ստուգեք զեղչերը. Նայեք խանութի թռուցիկներին և հավելվածներին շաբաթական զեղչերի համար և կառուցեք ձեր սննդակարգը դրանց հիման վրա:
Խուսափեք քաղցած գնումներ կատարելուց. Դուք ավելի հավանական է, որ իմպուլսիվ գնումներ կատարեք, երբ քաղցած եք:
Գնումների ժամանակ
Հետևեք ցուցակին. Օգտագործեք ձեր ցուցակը՝ կենտրոնացած մնալու և իմպուլսիվ գնումներից խուսափելու համար:
Ընտրեք ջեներիկ ապրանքանիշեր. Խանութի կամ ջեներիկ ապրանքանիշերը հաճախ շատ ավելի էժան են, քան հայտնի ապրանքանիշերը:
Համեմատեք միավորի գները. Նայեք միավորի գնին (գինը մեկ ունցիայի, ֆունտի և այլնի համար)՝ լավագույն արժեքը գտնելու համար, հատկապես տարբեր չափսեր համեմատելիս:
Գնեք մեծածախ. Գնեք չփչացող ապրանքներ և մսի մեծ կտորներ, որոնք կարող եք սառեցնել՝ ժամանակի ընթացքում գումար խնայելու համար։
Գնեք զեղչված ապրանքներ և զեղչեր. Գնեք զեղչված ապրանքներ, հատկապես, եթե կարող եք դրանք սառեցնել հետագայի համար, բայց զգույշ եղեք, որ չգնեք ավելին, քան ձեզ անհրաժեշտ է։
Գնումներ կատարեք օրվա վերջում կամ տեղական շուկաներում. շուկաներում փակման ժամին կարող եք ավելի լավ գործարքներ գտնել։
Գնումներից հետո
Պատրաստեք զրոյից. Զրոյից պատրաստելը գրեթե միշտ ավելի էժան է, քան նախապես պատրաստված կամ փաթեթավորված սնունդ գնելը։
Ճաշի նախապատրաստում. Պատրաստեք մեծ քանակությամբ սնունդ և սառեցրեք մասերը ապագա օգտագործման համար՝ ժամանակ և գումար խնայելու համար եռուզեռի գիշերներին։
Օգտագործեք մնացորդները. Պլանավորեք մնացորդներն օգտագործել ճաշերի կամ մեկ այլ ընթրիքի համար՝ վատնումից խուսափելու համար։
Պահեք սնունդը ճիշտ. Ճիշտ պահպանումը օգնում է կանխել սննդի փչացումը, որպեսզի կարողանաք այն օգտագործել նախքան այն փչանա։
Վերօգտագործեք բաղադրիչները. Օգտագործեք այնպիսի բաներ, ինչպիսիք են ամբողջական հավը մի քանի կերակուրների համար (կրծքամիս, ազդրեր, ապա դիակ՝ արգանակի համար) կամ պահեք բանջարեղենի մնացորդները արգանակի համար։